POKE PROJEKT: MODEREN DOM ZA MLADO DRUŽINO, Ljubljana

 

Naš novi projekt je zajemal oblikovanje interierja dvonadstropne, moderne montažne hiše za mlado družino.

INSPIRACIJA

poke_studio_intriordesign_insoiration.jpg

BARVNA PALETA IN MATERIALI

MATERIALS-poke.jpg

Dnevno - bivalni del ima odprto zasnovo, kar že samo po sebi prinaša veliko prednosti: velika količina dnevne svetlobe, iluzija večjega prostora in primernost za večja druženja.

PRITLIČJE

Dinning area-POKE.jpg
Living space-POKE.jpg

Prostor smo razdelili na funkcionalne sklope: na kuhinjo, jedilnico s kaminom in dnevno sobo ter jih med seboj vizualno povezali z barvno paleto, ki sloni na beli in nevtralnih barvah. Nevtralno osnovo smo popestrili z dvema močnima barvama: gorčično rumeno in temno modro, ki v prostor prineseta življenje. Poleg barve, smo ta prostor in celotno hišo povezali v celoto s ponavljanjem materialov, vzorcev in detajlov, ki jih najdemo na dekorativnih dodatkih, tapetah in stenski keramiki.

Naš cilj je bil ustvariti dom brez nereda in odvečne navlake, kar se lahko hitro zgodi, pri odprti zasnovi tlorisa. Prostore smo razdelili glede na funkcionalnost ter oblikovali središče prostora s čim manj pohištva. Pri tem projektu smo sledili vodilu manj je več.

PRVO NADSTROPJE

Master bedroom-POKE.jpg

Moderno stopnišče s stekleno ograjo nas vodi do zgornjega nadstropja, kjer se nahajajo vsi spalni prostori. Spalnica za starše ima svojo kopalnico ter garderobo, oziroma kot bi rekli v Angliji, “walk-in closet”. Poleg treh otroških sob se nahaja še otroška kopalnica.

Kids room-POKE.jpg

Pri vsakem projektu je razsvetljava zelo pomemben del pri oblikovanju interierja. Tudi ta hiša ni bila izjema, saj smo uporabili nekoliko bolj moderen pristop z LED razsvetljavo v obliki LED trakov na stropu ter v talnih letvicah, ki so integrirane v steno. Z izbiro LED tehnologije smo zgradbo naredili energetsko učinkovitejšo.  

Baby room-POKE.jpg

Nad jedilno mizo sta dve svetilki Mito sospeso, nemške znamke Occhio. Mito je izjemno podjetje, ki ima inovativen pristop do razsvetljave. Znamka Occhio omogoča »color tune,« kar pomeni, da se lahko prilagodi barvna temperatura svetlobe glede na situacijo.

Prepričani smo, da smo ustvarili sodoben interier, v katerem bodo naše stranke uživale še vrsto let.


Potrebujete pomoč pri oblikovanju svojega doma? Preko spodnjega obrazca se lahko prijavite na uvodno brezplačno posvetovanje.

Ime *
Ime